preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ludina

Login
MJERE OPREZA

Klikni na sliku za više informacija!

 

Online nastava

TABLETI
 
Tableti u našoj školi

 
Upute za spajanje na mobilnu mrežu (za učenike koji imaju karticu) - Youtube video

 
Prezentacija o tabletima za roditeljski sastanak

Pretražite knjižnicu

Naš logo

 

E-dnevnik

 

Prijavi zlostavljanje na internetu

 

Portal za škole

e-knjiznica.carnet.hr

Online enciklopedija

 

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

RASPORED SATI

PRIJEVOZ PUTNIKA

ULAZAK U ŠKOLU

 


Školski kalendar

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Holokaust kao početna točka
Autor: Sunčana Pomahač Gak, 5. 10. 2021.

Učiteljice Ivana Turkalj (Katolički vjeronauk) i Sunčana Pomahač Gak (Povijest) sudjelovale su na intenzivnom stručnom skupu Holokaust kao početna točka II


Seminar se održao od 27. do 29. rujna 2021. godine u Klagenfurtu (Republika Austrija),  a organizator je bio Memorijal holokausta (fr. Mémorial de la Shoah) iz Pariza u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, slovenskim Zavodom za školstvo (Zavod Republike Slovenije za šolstvo) te Sveučilištem u Klagenfurtu i -erinnern.at_ , Institutom za poučavanje i učenje o holokaustu austrijskog federalnog Ministarstva obrazovanja.

Ovaj stručni skup predstavlja nastavak suradnje organizatora i partnera projekta započete u prosincu 2020. godine. Skup je okupio 40 sudionika iz Republike Hrvatske, Austrije i Slovenije. Četiri izlaganja uglednih znanstvenika s austrijskih sveučilišta, osam radionica i jedan terenski izlet u Peršmanhof otvorili su niz pitanja pograničnih odnosa između Slovenije i Austrije u prvoj polovici 20. stoljeća, ali i pitanja odnosa prema Hrvatima i Slovencima kao nacionalnim manjinama u Austriji u istom razdoblju.

Sljedeće teme koje se ističu sa skupa su teorije zavjere koje, nažalost, i danas potiču antisemitizam, te malo poznat genocid Roma u Europi. Za posljednju temu u narednom tjednima nastavnici će izraditi nastavni plan u koji će inkorporirati znanstvene činjenice i povijesne izvore. Plan će biti dostupan svim nastavnicima koji će ga moći koristiti za vrijeme poučavanja o holokaustu u svom razredu.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju