preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ludina

Login
MJERE OPREZA

Klikni na sliku za više informacija!

 

Online nastava

TABLETI
 
Tableti u našoj školi

 
Upute za spajanje na mobilnu mrežu (za učenike koji imaju karticu) - Youtube video

 
Prezentacija o tabletima za roditeljski sastanak

Pretražite knjižnicu

Naš logo

 

E-dnevnik

 

Prijavi zlostavljanje na internetu

 

Portal za škole

e-knjiznica.carnet.hr

Online enciklopedija

 

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Linkovi
Lista linkova je prazna
RASPORED SATI

PRIJEVOZ PUTNIKA

ULAZAK U ŠKOLU

 


Školski kalendar

Erasmus +

PROJEKT KA2

TRAJANJE 2020. - 2022.

 KIDS IN CLOUDS

"Djeca u oblacima" interdisciplinarni je projekt čiji je cilj upoznati djecu s uslugama temeljenim na oblaku već u prvom razredu osnovne škole. Njegov je glavni cilj isporučiti dobro zaokružen, koristan i prenosiv obrazovni program u računarstvu u oblaku kroz razvoj obrazovnih modula za nastavnike i učenike, prilagodbu sadržaja i metode prema predviđenim potrebama ciljnih skupina, stvaranje didaktičkih alata i proizvodnje te preporuke o inovativnim pristupima obrazovanju. Ovo je projekt dizajniran da odgovori na izazove suvremenog obrazovnog sustava i izazovne potrebe tržišta, pružajući cjelovito i fleksibilno obrazovanje za računalstvo u oblaku za podizanje svijesti.

Usluge zasnovane na oblaku brzo rastu u globalnoj i europskoj ekonomiji. S porastom 5G tehnologije, ne samo pohrana već i sva obrada podataka i njihova primjena usluge će se kretati u oblaku. Očekuje se da će ova promjena nastupiti u sljedećih 10 godina. Prelazak na okruženje temeljeno na oblaku izuzetno će utjecati na naš rad okruženja, kao i općenito na način na koji svakodnevno koristimo ICT rješenja.

Ustanovili smo da prelazak s rada u lokalnom okruženju na okruženje temeljeno na oblaku stvara značajne prepreke korisnicima jer zahtijeva od njih da se odnose na visokotehnološka rješenja u drugačiji način. Cilj ovog projekta je upoznati djecu s okruženjem u oblaku na početku njihovog osnovnog školskog puta. U tom trenutku djeca nemaju razlikovati lokalno od sadržaja i usluga temeljenih na oblaku - za njih su ovo jednostavno alati za postizanje stvari. Prije se susretnu s uslugama temeljenim na oblaku, to je lakše da nauče kako komunicirati s njima.

Partneri će provesti širok spektar aktivnosti kako bi proveli visokokvalitetni, dobro zaokruženi projekt s ciljem razvoja obrazovnih sadržaja u računalstvu u oblaku za škole, koje će provoditi i koristiti partnerske organizacije i druge škole iz EU-a. Konkretnije, ovaj projekt ima za cilj razviti mrežno spremište materijala za računalstvo u oblaku za nastavnike koji nisu ICT-a koji će se koristiti u nastavi koja ne pripadaju ICT-u. Na taj će način pridonijeti popularizaciji računalstva u oblaku izvan ICT polja, što je prijeko potrebno ako želimo postići snažniju upotrebu računalstva u oblaku. Njegove blagodati moraju razumjeti i širi dijelovi društva, ne samo stručnjaci za ICT.

 

 

PROJEKT KA2

TRAJANJE 2019. - 2021.

LEARNING@SCHOOL THE 21ST CENTURY CHALLENGE - UČENJE U ŠKOLI - IZAZOV 21. STOLJEĆA

Ovim projektom želimo pridonijeti temi provjere valjanosti neformalnog učenja, jer to uključuje promicanje inovativnih rješenja za poboljšanje prepoznavanja provjere valjanosti kompetencija. Povezan je s transparentnošću i priznavanjem vještina i kvalifikacija, kao i s otvorenim obrazovanjem i inovativnim praksama u digitalnoj eri - dva cilja Erasmusa + za ovu godinu.

Za postizanje toga koristit ćemo tri teme:
IT alati i validacija, građanski angažman i kulturna baština.

Na europskoj se razini daje prioritet potpori obrazovanju i osposobljavanju
institucije kako bi se bavile digitalnim tehnologijama kako je utvrđeno u Europskom okviru za digitalno kompetentno obrazovanje i upotrebom SELFIE alata za samorefleksiju za opće obrazovanje koji planiramo koristiti u našem projektu.

CILJEVI PROJEKTA
- Otvoreno obrazovanje i inovativne prakse u digitalnoj eri (novi IT alati za provjeru neformalnog učenja)
- Građanski angažman (ilustrirani vodič)
- Provedba 3 kombinirane aktivnosti

 

PROJEKT KA1 

EVALU8 (EVALUATE)

TRAJANJE  2018. - 2020.

Ovim projektom škola doprinosi realizaciji svoje vizije inovativne škole prilagođene učeničkim potrebama, čiji su učitelji kompetentni za pokretanje promjena u samoj školi i njenom okruženju.  Budući se u nacionalnom obrazovnom sustavu promjene dešavaju sporo i ne odgovaraju dovoljno brzo na identificirane učeničke potrebe, škola ima potrebu inicirati aktivnosti koje će to ubrzati.  Kao iskusni i uspješni korisnik Erasmus+ programa i eTwinninga, škola je dijelom modernizirala obrazovno okruženje dinamičnim i motivirajućim aktivnostima koje su ugrađene u školski kurikulum te podigla vidljivost na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Za aktivnosti neformalnog učenja te sve snažnije korištenje IKT-a u učenju i podučavanju nemamo razvijenu metodologiju adekvatnoga vrednovanja ishoda svih oblika učenja,  a što želimo promijeniti ovim projektom.

Područje vrednovanja ishoda učenja stečene kroz sve oblike učenja identificiralo je konsenzusom učiteljsko vijeće, a temelji se na analizama i interpretaciji školske statistike.  

Specifični ciljevi realizirat će se nakon osposobljavanja učitelja i vodstva škole, a definirani su :  
- prepoznavati  i vrednovati ishode učenja stečene kroz sve oblike učenja razvijenom metodologijom vrednovanja
- uvesti inovativne pedagoške modele (obrnuta učionica, gaming, hibridna nastava) i metode učenja i poučavanja  uz korištenje IKT-a (istraživačka, projektna, problemska i izvanučionička nastava) 
- koristiti suvremenu tehnologiju za izradu alata i  vrednovati dio ishoda učenja  u digitalnom obliku.

U projekt je uključeno 12 učitelja, školski knjižničar i ravnateljica, a odabir kandidata izvršen je  prema ispitanoj motivaciji te  jasno definiranim općim i specifičnim kriterijima.

Projektno upravljanje određeno je za ravnateljicu i učitelja engleskog jezika, a za svakoga od sudionika definirane su uloge i pojedinačna odgovornost u svim projektnim fazama.

Projekt ćemo provesti kroz sve tri aktivnosti mobilnosti, a prema rasporedu:
- aktivnost praćenja tuđega rada uključena su tri učitelja i ravnateljica, a kroz koju će sudionici upoznati obrazovne sustave i strategije vrednovanja Finske, Švedske, Engleske i Irske. 
- poučavanje glazbe u Češkoj te engleskog jezika u Finskoj
- strukturirani tečajevi (ospoosbljavanje za primjenu inovativnih pedagoških modela i metoda rada) za učiteljicu matematike, dva učitelja hrvatskog jezika, četiri učitelja razredne nastave i knjižničara

Kroz projekt, škola će ostvariti sljedeće rezultate:

- razvijena školska metodologija  za vrednovanje ishoda učenja svih oblika
- razvijen i primijenjen model učeničkog i portfolia škole 
- uvedeni inovativni pedagoški modeli (“obrnuta učionica”, hibridna nastava, gaming) u   nastavu i neformalne oblike učenja
- primijenjeni elementi igre, istraživanja, projektnog i izvanučioničkog učenja u školskom radu.

Sve projektne aktivnosti ugrađuju se u redovitu nastavu i neformalne oblike učenja te vrednuju po metodologiji i alatima razvijenima za vrednovanje svih oblika učenja.  Ugrađene su u školski kurikulum te ga modificiraju u području vrednovanja, a čime osiguravamo projektnu održivost.

U nastavku pročitajte o iskustvima učiteljice glazbene kulture u projektu Evalu8

https://youtu.be/dAgt2hTQAPo

 

PROJEKT KA1

TRAJANJE - 2014. - 2016.

Više o projektu saznajte klikom na sliku.

 

 

 

 

 

 

 

 

PROJEKT KA2

TRAJANJE - 2014. - 2017.

Više o projektu saznajte klikom na sliku.

 

 

PROJEKT KA1

TRAJANJE - 2015. - 2017.

Više o projektu saznajte klikom na sliku.

preskoči na navigaciju