preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ludina

Login
MJERE OPREZA

Klikni na sliku za više informacija!

 

Online nastava

TABLETI
 
Tableti u našoj školi

 
Upute za spajanje na mobilnu mrežu (za učenike koji imaju karticu) - Youtube video

 
Prezentacija o tabletima za roditeljski sastanak

Pretražite knjižnicu

Naš logo

 

E-dnevnik

 

Prijavi zlostavljanje na internetu

 

Portal za škole

e-knjiznica.carnet.hr

Online enciklopedija

 

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Linkovi
Lista linkova je prazna
RASPORED SATI

ULAZAK U ŠKOLU

Školski kalendar

Vremenik

 

Kriteriji ocjenjivanja

 

Glazbene vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Glazba i poezija se vole
Autor: Pina Žilić, 26. 2. 2020.

Profesor hrvatskog jezika Dinko Husadžić već nekoliko godina spaja svoje glazbene kompetencije s aktivnostima na nastavi hrvatskog jezika kroz višegodišnji projekt Uglazbljujemo hrvatske pjesnike. Birajući tako „klasike“ hrvatske književnosti ritam pjesme nadograđuje akordima stvarajući melodiju. Učenici tako uz pratnju akustične gitare, a ponekad i uz ritam bubnjeva bolje osjećaju pjesničku metriku i lakše usvajaju tekst pjesme te se tako mogu i snažnije emocionalno povezati s poezijom. Tako nastaju autorske balade na poznate stihove. 


Učenici petih razreda ove su godine otpjevali pjesmu Himnos hrvatskog književnika Antuna Branka Šimića dok su učenici osmih razreda pjevali pjesmu Lađa u noći Dobriše Cesarića. U današnjem svijetu potrebno je kod učenika razvijati empatiju kako i druge osjećaje jer nas digitalizacija čini pomalo neosjetljivima na umjetnost. Glazba je izvrstan medij kroz koji učenici uče o hrvatskoj poeziji te je doživljavaju na novi način. Uče i da glazba nije izdvojena iz drugih predmeta već da je sve povezano kao i u životu. Naučene skladbe u formi pjevanih balada učenici su s profesorom izveli povodom obilježavanja Međunarodnog dana materinskog jezika koji se održao u petak 21.2. 2020. Poseban gost i zvijezda programa bio je učenik trećeg razreda Josip Luketić koji je na malom bubnju svirao ritamsku pratnju.

U našoj školi učitelji često surađuju kako bi što kvalitetnije ostvarili ishode nastave ali i učinili nastavu atraktivnu učenicima. Integracija i korelacija povezuje i učenike ali i učitelje u zajedničkom radu. Učitelj informatike Matija Krmek (gitara), profesor hrvatskog jezika Dinko Husadžić (gitara) i učiteljica glazbene kulture Pina Žilić (klavir) s učenicima od petog do osmog razreda koji polaze izvannastavnu aktivnost Pjevački zbor Ludinske zvjezdice otpjevali su dvije skladbe. Učenice Antonela Vanjek i Dora Hegel pjevale su solo duhovnu skladbu Da te samo dotaknem uz zbor, pratnju klavira i gitara. Popularnu skladbu Croatio, iz duše te ljubim zapjevali su svi učenici škole te tako sudjelovali u programu povodom obilježavanja Međunarodnog dana materinskog jezika u našoj školi.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju