preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ludina

Login
MJERE OPREZA

Klikni na sliku za više informacija!

 

Online nastava

TABLETI
 
Tableti u našoj školi

 
Upute za spajanje na mobilnu mrežu (za učenike koji imaju karticu) - Youtube video

 
Prezentacija o tabletima za roditeljski sastanak

Pretražite knjižnicu

Naš logo

 

E-dnevnik

 

Prijavi zlostavljanje na internetu

 

Portal za škole

e-knjiznica.carnet.hr

Online enciklopedija

 

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Linkovi
Lista linkova je prazna
RASPORED SATI

PRIJEVOZ PUTNIKA

ULAZAK U ŠKOLU

 


Školski kalendar

Eko vijesti
Za čišći i ljepši okoliš
Sandra Miler / datum: 1. 10. 2020. 20:18

I ove školske godine počeli smo s našom dugogodišnjom praksom čišćenja okoliša škole. 

 


[OPŠIRNIJE]Dan planeta Zemlje
SANDRA CVETIĆ / datum: 30. 4. 2020. 16:20

Dana 22.04. u predmetnoj nastavi obilježili smo Dan planeta Zemlje.

Iako online, učenici u predmetnoj nastavi su kroz integrirani dan obilježili Dan planeta Zemlje. Kroz zanimljive zadatke iz različitih predmeta učenici su izradili interesantne radove i tako dan posvetili našoj jedinoj planeti Zemlji. Bilo je tu govornih vježbi iz Hrvatskog jezika, računanje s razlomcima i postocima iz Matematike, izrada globusa od recikliranog papira iz Geografije, izrada zdravog jelovnika za učenike od 11 do 14 godina iz Biologije, izrada plakata i postera iz Engleskog jezika i mnogo toga drugoga zanimljivoga..

Naši marljivi ekolozi razredne nastave brojnim aktivnostima pridonijeli su očuvanju našeg planeta te ukazali na važnost ekologije u životima svih živih bića. Neke od aktivnosti bile su sadnja biljki, istraživanja o Zemlji, izrada predmeta od recikliranog materijala, znakovi za zaštitu okoliša i mnoge druge.

 

Radovi se mogu vidjeti na facebook stranici škole kao i na web stranici u vijestima.


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica u 8.b
SANDRA CVETIĆ / datum: 26. 2. 2020. 09:39

Učenici 8.b razreda su na radionici s razrednicom i učiteljem likovne kulture izradili otiske svojih ruku u kartonu. Otiske su bojama u spreju u različitim tonovima ružičaste prenijeli na majice. Majice su odjenuli danas (Dan ružičastih majica) čime su poručili svojim vršnjacima: Stop nasilju!


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Zagrebu
ANDRIJANA MIHALJEVIĆ / datum: 20. 12. 2019. 10:14

U sklopu terenske nastave, učenici 7. i 8. razreda OŠ Ludina, u pratnji svojih učitelja, posjetili su Zagreb, 13. prosinca 2019. U ovo adventsko vrijeme učenici su uživali u božićnim slasticama i u klizanju.

U Etnografskom muzeju učenici su, uz stručno vodstvo, razgledali stalni postav, a potom i izložbu Kapa dolje. Učenici su stekli znanja o značenju ukrasa i boja na različitim vrstama kapa, šešira i rubaca kroz hrvatsku povijest.

U kazalištu Mala scena učenici su gledali predstavu Debela, nastalu prema istoimenom romanu književnice Silvije Šesto Stipančić. Učenike  je oduševila uživljenost glumaca u uloge zanimljivih likova, a sadržaj predstave i dijalozi glumaca nagrađeni su smijehom i oduševljenjem naših učenika.


[OPŠIRNIJE]Dan kravate
ANDRIJANA MIHALJEVIĆ / datum: 18. 10. 2019. 19:21

Dan kravate, poznatog hrvatskog dekorativnog odjevnog predmeta, obilježen je u OŠ Ludina 18. 10. 2019.

Učenici i djelatnici okitili su se kravatama, u znak promicanja temeljnih ljudskih vrijednosti, koje predstavlja i sama kravata, kao simbol kulture i elegancije.

Više fotografija u prilogu...

​​


[OPŠIRNIJE]Državna smotra učeničkih zadruga
SANDRA CVETIĆ / datum: 15. 10. 2019. 10:06

Predstavnice Učeničke zadruge Jabuka, zadrugarka Ivona Rašić i voditeljica Sandra Cvetić, predstavljale su na Državnoj smotri učeničkih zadruga u Vinkovcima Sisačko-moslavačku županiju sa županijskim stolom na temu Iz bakine kuhinje.


[OPŠIRNIJE]Učenice mentorice
SANDRA CVETIĆ / datum: 13. 6. 2019. 12:38

Učenice 8.a razreda, Nina Kesak, Nikol Obranović, Maja Morena Lidmila i Sara Jakopović osmislile su i održale radionice na satovima razrednika ostalih razreda predmetne nastave o Odvajanju i zbrinjavanju otpada. Koristile su različite digitalne alate za izradu kviza, prezentaciju, prikupljanje informacija te prikazivanje podataka. Učenici su pozitivno reagirali i spremno prihvatili rad na satu koji su učenice pripremile.


[OPŠIRNIJE]Za čišći i ljepši okoliš
SANDRA CVETIĆ / datum: 9. 4. 2019. 19:45

Učenici naše škole krenuli su danas sa svakodnevnim čišćenjem okoliša škole i općinskog mjesta od smeća kojeg često puta sami naprave.


[OPŠIRNIJE]Link to learn - Projekt Škole za život
SANDRA CVETIĆ / datum: 15. 3. 2019. 14:41

U sklopu Projekta Škole za život  pod nazivom Link to learn, učenici 5. razreda OŠ Ludina i OŠ Eugena Kumičića iz Slatine u Virovitičko-podravskoj županiji radili su na istraživanju o svom kraju. Tijekom projekta učenici su bili u međusobnim posjetima na kojima su upoznavali kulturno-povijesnu baštinu oba kraja, izrađivali digitalne materijale za učenje i prezentirali svoja istraživanja međusobno. Sve materijale su postavili na zajedničku grupu na Teamsu.

Filmove koje su snimali tijekom svojih aktivnosti možete pogledati na sljedećim poveznicama:

https://www.youtube.com/watch?v=3tgc_nG2eNo

https://www.youtube.com/watch?v=sLPYFI5bXXg


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava
ANDRIJANA MIHALJEVIĆ / datum: 24. 10. 2018. 19:39

Terenska nastava za učenike 5. i 6. razreda održana je 4. listopada 2018. u Zagrebu i na taj način obilježen je Dan zaštite životinja. 

U Zoološkom vrtu su sudjelovali u radionicama koje su vodili stručni edukatori: Poseban kao životinja, za petaše i Dome, slatki dome, za šestaše. 

U Cineplexxu su gledali film Moj pas Patrick, a nakon toga su rješavali nastavne listiće (iz medijske kulture i engleskog jezika). 

S učenicima su u nastavi sudjelovali učitelji: Valerija Stipetić, Matija Krmek, Andrijana Mihaljević.

Pogledajte u prilogu još nekoliko fotografija.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Lonjsko polje
ANDRIJANA MIHALJEVIĆ / datum: 29. 1. 2018. 17:30

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju